Požiadavky na znalosti manažérov v oblasti IKT – strední manažéri - Bolek, Vladimír, 1988-
Strednou úrovňou manažmentu v hierarchii riadiacej pyramídy organizácie je taktický manažér. Od manažérov strednej úrovne sa očakáva znalosť manažérskych informačných systémov (MIS - management information systems). Tieto systémy sa skladajú z viacerých modulov, medzi ktoré patrí modul Účtovníctvo, Financie, Personalistika, Obstaranie, Evidencia majetku, Skladové hospodárstvo, Reporting a iné. Zároveň sa od nich očakáva znalosť využívania znalostných informačných systémov a externých systémov.