Vlastné posúdenie rizika a solventnosti v poisťovníctve - Marko, Peter
Poisťovne sú vystavené rôznym rizikám pochádzajúcich z poisťovacej činnosti, z interného prostredia ako aj z okolia poisťovne. Pripravované pravidlá Solvency II kladú väčší dôraz na individuálne zhodnotenie rizík jednotlivých poisťovní a prispôsobenie kapitálových požiadaviek podstupovaným rizikám individuálnych poisťovateľov. Jednou zo súčastí pilierovej štruktúry Solvency II je aj vlastné posúdenie rizika a solventnosti, ktorého cieľom je zhodnotenie rizikového profilu a kapitálovej potreby z vlastného pohľadu poisťovní.