Pracovný pomer na dobu určitú (paragraf 48 ZP) - Gejdošová, Slavomíra
Po novelizácii Zákonníka práce zákonom č. 361/2012 Z. z. s účinnosťou od 1.1.2013 možno dohodnúť pracovný pomer na dobu určitú najdlhšie na dva roky. Takýto pracovný pomer možno predĺžiť v rámci 2 rokov najviac dvakrát. Tretíkrát predĺžiť alebo opätovne dohodnúť pracovný pomer do dvoch rokov alebo na dva roky je možné len z vecného zákonného dôvodu uvedeného v ust. paragarfu 48 ods. 4 Zákonníka práce. Príklady z praxe.