Energetické zájmy Gazpromu v zemích Visegrádské čtyřky - Tichý, Lukáš
Gazprom - najväčší svetový producent a exportér zemného plynu. Politika Gazpromu voči EÚ. Záujmy Gazpromu v kontexte politiky Ruska voči krajinám V4. Aktivity Gazpromu v sektore zemného plynu krajín V4. Perspektívy záujmu Gazpromu v strednej Európe - dva možné scenáre.