Koncept 3I a rozvoj podnikání - Pitra, Zbyněk
Skratka 3I označuje triádu - inovácia - infraštruktúra - inštitúcia. Je to komplexný, holistický a primárne podnikateľský prístup smerujúci k zabezpečeniu trvalo udržateľného rozvoja. Jeho uplatnenie predpokladá mobilizáciu všetkých zdrojov spoločnosti, zmenu procesu ich využívania a zjednotenie súboru všeobecne akceptovateľných hodnôt v záujme naplnenia spoločensky prijateľnej vízie udržateľného rozvoja.