Vzkriesenie slovenského cukru - Haluza, Ivan
Liberalizácia trhu s cukrom. Investície spoločnosti Agrana, ktorá vlastní fabriku Slovenských cukrovarov v Seredi. Príprava na konkurenciu z Brazílie či juhovýchodnej Ázie. Spoločnosť Nordzucker a Považský cukor v Trenčianskej Teplej. Reforma európskeho trhu s cukrom. Pokles produkcie cukru v stredoeurópskych krajinách. Predaj cukru mimo EÚ. Ochrana cukrovarov bruselskými dovoznými bariérami.