Makroekonomická regulácia trhu práce - Kopkáš, Peter
Cieľom regulácie trhu práce je podpora zamestnanosti, prináša pozitívne ekonomické a sociálne dôsledky. Zvyšuje rast hrubého domáceho produktu, rastie produktivita práce, zvyšuje sa objem investícií, ktorý spôsobuje rast agregátneho dopytu. Zároveň rastie spotreba a s tým aj zvyšujúci sa životný štandard a kúpyschopnosť obyvateľstva.