Využitie štatistiky v marketingu poisťovní - Littvová, Zuzana
Poisťovacia spoločnosť pri správnom fungovaní marketingového informačného systému a pri správnom využívaní štatistických metód získava centralizovanú databázu detailne roztriedených informácií. Databáza musí byť dokonale preverená, aby sa z nej stal zdroj cenných a hodnoverných informácií. Primárnym účelom štatistických metód je informácie, ktorými poisťovacia spoločnosť disponuje, spracovať, bezchybne prepojiť, triediť, vyhľadať, selektovať a vyvodiť z nich závery, zodpovedajúce skutočnosti alebo budúcnosti. Jednoducho, využiť ich vo svoj prospech.