Prehľad existujúcich prístupov k zdaňovaniu automobilov - Neupauerová, Zuzana
Zavedenie plošného zdaňovania vozidiel by predstavovalo v porovnaní so súčasným stavom z hľadiska efektivity, jednoduchosti a predovšetkým spravodlivosti daňového systému krok vpred, nakoľko vlastníctvo vozidla poskytuje relatívne presnú informáciu o bohatstve zdaňovaného subjektu.