Číňania preseknú Ameriku - Pressburg, Adrian Peter
Plán Číny vybudovať moderný prieplav v Nikarague. Angažovanosť Ríše stredu v Arktickej rade. Venezuela, Brazília a Čína - bohatí patróni Nikaraguy. Medzioceánsky prieplav ako motor rastu ekonomiky. Prínos aj pre iné štáty. Presekávanie Ameriky čínskym dynamitom.