Stravovanie ako predpoklad eliminácie civilizačných ochorení - Lieskovská, Vanda, 1961-
Štátna politika zdravia ako jedna zo strategických rozvojových politík spoločnosti. Zhoršovanie zdravotného stavu obyvateľstva v SR. Problematika primárnej hypertenzie a hospitalizácie v SR. Vzťah medzi zdravím a zdravým stravovaním. Prieskum u poslucháčov Podnikovohospodárskej fakulty v Košiciach. Preferencia konzumácie potravín zdravších a menej zdravých podľa pohlavia respondentov. Priemerný čas strávený pri počítači a TV.