Financial integration at times of financial instability - Babecký, Jan
Problematika vzájomných vzťahov medzi finančnou integráciou a finančnou stabilitou ekonomiky. Empirická analýza fenoménu finančnej integrácie v tomto príspevku je zameraná predovšetkým na vyhodnotenie dopadov nedávnej finančnej krízy na tento proces. Ukazuje sa, že zvyšujúca sa finančná integrácia nemusí viesť k finančnej nestabilite a že finančná nestabilita nevedie nutne v dlhodobom horizonte k segmentácii finančného trhu.