Výkon zamestnania v rámci EÚ - Beličák, Juraj
Legislatívu EÚ upravuje pre oblasť sociálneho zabezpečenia koordinačné nariadenia (ES) Európskeho parlamentu a Rady č. 883/2004 a vykonávacie nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 987/2009, ktorým sa vykonáva nariadenie č. 883/2004. V zmysle koordinačných predpisov môže migrujúci zamestnanec podliehať v oblasti sociálneho zabezpečenia legislatíve jedného členského štátu EÚ.