Interný audit - nástroj v procese riadenia v čase krízy - Muchová, Martina, 1973-
Kríza finančného trhu. Kríza a interné prostredie subjektu. Útoky externého prostredia. Kvalita riadenia a interný audit. Od interných audítorov sa v prvom rade očakáva, že budú všeobecne a špecificky identifikovať vo svojich bankách procesy a faktory, ktoré ovplyvňujú corporate governance. Aj slovenskí manažéri považujú za najúčinnejšiu zbraň protikorupčného konania najmä dôkladné interné kontroly, pravidelné preskúmanie zo strany vedenia a aktívnu úlohu interného auditu.