Teoretické východiská stresového testovania domácností - Töröková, Zuzana
Posledné desaťročie bolo charakteristické prudkým zvyšovaním sa zadlženosti domácností. Hypotekárna kríza v USA poukázala na problémy, aké môže spôsobiť aj relatívne malé množstvo zadlžených domácností, ktoré majú problémy so splácaním svojich záväzkov voči finančným inštitúciám. Preto množstvo krajín vykonalo stresové testovanie domácností. Príspevok približuje literatúru zaoberajúcu sa touto témou, charakterizuje teoretické východiská stresového testovania domácností ako aj problémy vyskytujúce sa pri konštrukcii modelov tohto testovania.