Podniky, koncerny, dceřinné společnosti... kdo vlastne odpovídá za porušení soutěžního práva? - Petr, Michal
Obchodné spoločnosti sa bežne organizujú do komplikovaných holdingových a koncernových štruktúr, ktoré boli tvorené viac právnymi subjektami, ktoré vystupujú na trhu ako jedna entita. Súťažné právo preto pracuje s tzv. doktrínou ekonomickej jednotky, chápajúce ako svojho adresáta celú takúto koncernovú štruktúru.