Dvacetiletá symbiotická propojenost ekonomického a populačního vývoje - Chalupa, Petr
Ekonomické a sociálne zmeny za posledných 20 rokov v Českej republike a ich vplyv na populačné správanie. Vybrané demografické ukazovatele - ich vývoj a príčiny zmien. Hrubá miera úmrtnosti, kojenecká úmrtnosť, stredná dĺžka života, úhrnná pôrodnosť a počet živo narodených detí, počet sobášov a rozvodovosť, potratovosť, národnostná štruktúra obyvateľstva, veková štruktúra, náboženská štruktúra, vzdelanostná štruktúra (1989-2010).