Globálna konkurencieschopnosť a SR - Balhar, Vítězslav, Jr
Konkurencia na globálnych trhoch a analýza konkurencieschopnosti SR. Zostup Slovenska v rebríčku globálnej konkurencieschopnosti je zapríčinený pretrvávajúcimi bariérami podnikania, ktoré sa nedarí v praxi odstaňovať. Hlavnými bariérami, ktoré najviac zhoršujú našu konkurencieschopnosť, sú najmä neefektívne fungujúce verejné inštitúcie, nízka vymožiteľnosť práva, vysoký deficit verejných financií a slabá efektívnosť verejných výdavkov, neefektívny trh práce, byrokratizmus a korupcia.