Legislatívny rámec hypotekárneho trhu v eurozóne – aktuálna situácia - Horvátová, Eva, 1958-
Regulačné aktivity a proces skvalitňovania regulácie a zjednocovania pravidiel Európskej únie. Špeciálne ustanovenia o hypotekárnom úvere obsiahnuté v dvoch smerniciach. Zelená a Biela kniha a ich hlavné ciele. Smernica Európskeho parlamentu a Rady o úverových zmluvách týkajúcich sa obytných nehnuteľností.