Počítačová kriminalita - Bolek, Vladimír, 1988-
Počítačová kriminalita je jednou z častí hospodárskej kriminality. Jedná sa o nekalú, nemorálnu a nelegálnu činnosť používateľov, ktorí zneužívajú dáta, resp. ich modifikujú prostredníctvom informačno-komunikačných prostriedkov. V Slovenskej republike trestnoprávnu ochranu pred počítačovou kriminalitou upravuje Trestný zákon č. 300/2005 Z. z., ktorý v paragrafe 247 klasifikuje počítačovú kriminalitu ako poškodenie a zneužitie záznamu na nosiči informácií.