Mao propagoval večný zápas, Teng zachránil Čínu pred chaosom - Kuan Yew, Lee
Vyhlásenie modernej Čínskej ľudovej republiky Mao Ce-tungom 1. októbra 1949. Mao Ce-tung - vodca komunistickej revolúcie. Teng Siao-pching: následník po smrti Mao Ce-tunga, zameranie sa na ekonomický rozvoj krajiny. Návšteva Singapuru. Vytvorenie 4 špeciálnych zón a otvorenie sa zahraničným investíciám a svetovému obchodu. Spoločný projekt so Singapurom - priemyselný park Suzhou.