Širší pohľad na atribúty zlyhania štátu v Somálsku - Pajtinka, Viliam
Charakteristika základných atribútov a paradoxy fenoménu zlyhania štátu v prípade Somálska, ktoré sa považuje za jeho extrémny a paradigmatický príklad. Konvenčné znaky a alternatívne formy vládnutia, rozvoj a otázky Somalilandu.