Medzi dvoma mlynskými kameňmi - Pressburg, Adrian Peter
Colná vojna Ruska s Ukrajinou spomalením cezhraničnej prepravy ukrajinských tovarov takmer na nulu. Snaha Ukrajiny o pridruženie k Európskej únii a zároveň aj byť členom Ruskom pripravovanej Euroázijskej únie. Kritériá Európskej únie voči Ukrajine. Rusko a hľadanie stratégie pre veľmocenské manévrovanie.