Kybernetická bezpečnosť v podmienkach Európskej únie - Škvarčeková, Oľga
Kybernetický priestor je miesto, kde je ťažké zaistiť bezpečnosť. Kybernetická bezpečnosť sa postupne stala podstatnou súčasťou strategických obranných politík vyspelých krajín. Je v záujme každého štátu, aby intenzívne pracoval na politike kybernetickej bezpečnosti. Kybernetické útoky predstavujú celosvetovú hrozbu. Najlepšou prevenciou kybernetického konfliktu je podrobná analýza hrozieb, výskum nových technológií, aktívne znižovanie rizík a medzinárodná spolupráca štátov v oblasti informačnej bezpečnosti.