Medzinárodná migrácia vysokokvalifikovaných pracovníkov v kontexte globalizácie - Přívara, Andrej, 1983-
Ciele väčšiny krajín OECD týkajúce sa imigrácie vysokokvalifikovaných pracovníkov. Efekty globalizácie, ktoré priamo ovplyvňujú rozhodnutia vysokokvalifikovaných pracovníkov z rozvojových krajín k emigrácii. Medzinárodná migrácia a úloha trhu práce rôznych krajín sveta.