Tvorba a použitie sociálneho fondu - Boráková, Marta
Sociálny fond sa tvorí z povinného prídelu a z iných zdrojov. Povinný prídel je stanovený percentuálne z úhrnu hrubých miezd - platov, zúčtovaných zamestnancov na výplatu za bežný rok, z ktorých sa zisťuje priemerný zárobok na pracovnoprávne účely. Čerpanie sociálneho fondu. Príspevok zo SF sa nesmie poskytovať na účely odmeňovania za prácu. Zdaňovanie poskytnutých plnení zo SF. Tvorbu a čerpanie fondu vedie zamestnávateľ.