Príčiny vzniku a prístupy k riešeniu príjmových nerovností - Tkáč, Miroslav, 1987-
Príčiny vzniku príjmových disparít, dôsledky a prístupy k ich riešeniu. Príjem jednotlivca, ako aj jeho socioekonomický status, je primárne determinovaný na trhu práce. Rovnosť príležitostí je kľúčovým faktorom pre vyrovnávanie rozdielov v spoločnosti.