Nekalé podmienky versus obchodné praktiky - Vačoková, Lenka, 1983-
Charakteristika neprijateľných podmienok v spotrebiteľských zmluvách podľa Občianskeho zákonníka a nekalých obchodných praktík vymedzených v zákone o ochrane spotrebiteľa. Autorka pracovala nielen s dostupnou právnou úpravou a právnou literatúrou, ale aj aktuálnymi judikátmi slovenských krajských súdov a Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, či Súdneho dvora Európskej únie. Na záver porovnáva oba právne inštitúty za použitia metódy komparácie.