Alternatívne školy - školy s integrovaným tematickým vyučovaním (ITV) - Neupauerová, Zuzana
Metódy ITV sú prioritne zamerané na rozvoj osobnosti dieťaťa, čiže preferenciu výchovy schopností a postojov pred rozsahom vedomostí. Cieľom je rozvoj zručností potrebných pre sebarealizáciu človeka.