Kritické teórie medzinárodných vzťahov na počiatku 21. storočia - Hric, Jaroslav
Kritické teórie medzinárodných vzťahov - ich podstata. Kritické teórie medzinárodných vzťahov v súčasnosti. Práce Roberta Coxa a Richarda Ashleyho ako východiská pre 21.storočie. Zmeny v záujme kritických teórií na počiatku 21.storočia. Teória závislosti. V kontexte politickej a ekonomickej nestability počiatku 21. storočia sú práve kritické teórie možným rámcom nielen na popis ale i na riadenie medzinárodných vzťahov.