Nemci vyvíjajú inteligenciu pre fabriky - Jurina, Ľubomír
Vizionársky koncept pod názvom Priemysel 4.0 skupiny vedcov a manažérov z Nemecka. Oficiálny motív - snaha Nemecka udržať konkurencieschopnosť ekonomiky aj bez potreby presúvať výrobu do lacnejších krajín. Inteligencia v priemysle. Predpoklad tridsaťpercentného zvýšenia produktivity. Nová generácia automatizovaných riadiacich systémov ako základ "výrobnej inteligencie". Využívanie technológie RFID. Mozog pre fabriku.