Jazyk v diplomatickom styku - Adamcová, Silvia, 1984-
Príspevok charakterizuje jazyk diplomacie v súčasnosti z pohľadu rozvoja medzinárodných vzťahov a medziľudských kontaktov. Upriamuje pozornosť na základné parametre jazyka diplomacie a poukazuje na ťažkosti pri jeho zadefinovaní. Ďalšia časť príspevku je venovaná diskusii o podstate diplomacie, jej vzniku a vývinu, ako aj jej významu v súčasnom globalizovanom svete.