Medzinárodný terorizmus - Čemez, Alexander
Autor zasadil problematiku terorizmu do kontextu bezpečnostných hrozieb, ktorými sú transhraničná trestná činnosť, energetická bezpečnosť, zlyhanie fungovania štátu, regionálne konflikty a nárast nacionalizmov. Príspevok uvádza vybrané definície terorizmu a ich spoločné definičné znaky. Zdroje terorizmu, ktorými môžu byť ideológia, náboženstvo alebo separatizmus. Tri vybrané svetové regióny z hľadiska terorizmu.