Politická ekonomie, hospodářská politika a hospodářské dějiny v rámci pedagogických a vědeckých aktivit vysoké školy ekonomické od druhé poloviny 20. století - Ševčík, Miroslav
Ekonomické vzdelávanie a ekonomická veda po vzniku Československa. Ekonomické vzdelávanie a ekonomická veda na Vysokej škole ekonomickej v Prahe. Reformné úsilie v 60. rokoch 20.srtoročia. Normalizačné a transformačné roky.