Využitie akreditívov pri financovaní medzinárodného obchodu - Jančíková, Eva, 1960-
Vo financovaní medzinárodného obchodu má nezastupiteľné miesto dokumentárny akreditív, ktorý je v svojej podstate už nástrojom financovania, ale okrem toho je súčasťou aj sofistikovanejších foriem financovania, akými sú forfaiting, exportné financovanie a komoditné financovanie. Analýza jednotlivých foriem financovania z pohľadu dovozcu, vývozcu a sprostredkovateľa, nakoľko v podmienkach Slovenskej republiky sú pomerne veľké rezervy vo využívaní dokumentárneho akreditívu v obchodnom financovaní.