Inovácie, firma a financie - Bačišin, Vladimír
Prístupy v teórii firmy z hľadiska inovácií a otimalizácie jej ekonomického fungovania. Z hľadiska teórie optimalizujúcej firmy si podnikateľ vyberá také odvetvie, v ktorom sa pri hraničných sumárnych nákladoch dá dosiahnuť maximálny zisk. Podľa teórie optimalizujúcej firmy má úloha organizácie (riadenia) jasne vymedzenú úlohu. Ďalším príspevkom k teórii inovačnej firmy je teória transakčných nákladov.