Jerevan dal Bruselu košom - Pressburg, Adrian Peter
Vstup Arménska do Colnej únie Ruska, Bieloruska a Kazachstanu. Uprednostnenie integračného zväzku s Ruskom. Diplomatický triumf Kremľa v súťaži s Bruselom o preťahovanie šiestich bývalých sovietskych republík. Oživenie antagonizmu Západ-Východ. Výhody z členstva v Euroázijskej hospodárskej únii.