[Bezpečnosť ako kategória] - Škvrnda, František
Recenzia na publikáciu, ktorej cieľom je vymedziť pojem bezpečnosti tak, aby čitateľ získal obraz, ako sa tento pojem klasifikuje, aké štruktúry obsahuje a akým spôsobom zasahuje do existencie človeka, skupiny, štátneho režimu ale aj medzinárodného spoločenstva.