Ochrana životního prostředí v Arktidě jako mezinárodní režim - Trávníčková, Zuzana
Pohľad na súčasný stav ochrany životného prostredia v Arktíde ako na medzinárodný režim. Základné charakteristiky arktického režimu a arktického environmentálneho režimu ako pevnosť, inštitucionálna štruktúra, medzinárodnosť a dohodnuté postupy rozvoja režimu. Porovnanie oblasti Arktídy a Antarktídy. Súčasná dynamika arktického režimu.