Moskva prebrala iniciatívu pri riešení sýrskej krízy alebo o prvej lastovičke svetovej jari – skutočného nástupu multipolarity vo svetovej bezpečnosti - Škvrnda, František
Riešenie sýrskej krízy pokojnou cestou. Informačná vojna USA v otázke sýrskej krízy. Tlak vojenských výrobcov na neustále doplňovanie a obnovovanie rôznych prvkov vojenského arzenálu. Tlak izraelskej loby. Lekcia pre USA - svet v roku 2013 je iný. Vyšetrenie použitia chemických zbraní. Článok V. Putina v denníku New York Times. Utváranie multipolarity moci vo svetovej politike.