Novela Autorského zákona nadobudne účinnosť od 1. novembra 2013 - Neupauerová, Zuzana
Novela Autorského zákona transponuje smernicu Európskeho parlamentu a Rady 2011/77/EÚ z 27. septembra 2011, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2006/116/ES o lehote ochrany autorského práva a niektorých súvisiacich práv. Rezort kultúry vypracoval novelu najmä, aby sa zapracovala smernica Európskeho parlamentu a Rady EÚ o lehote ochrany autorského práva a niektorých súvisiacich práv do slovenského práva. Smernica predlžuje lehoty ochrany práv výkonného umelca a práv výrobcu zvukového záznamu umeleckého výkonu z pôvodných 50 na 70 rokov.