Koncept Buen vivir: Ochrana lidskosti i životního prostředí - Šmída, Josef
Indiánska životná filozofia Buen vivir (alebo Vivir bien). Buen vivir a ekológia. Antineoliberálna paradigma. Prenikanie koncepcie Buen vivir do inštitucionalizovaného sveta politiky v Ekvádore a Bolívii.