Klimatické politiky EU a konkurenceschopnost - Moric, Rostislav
Základná hybná sila európskej klimatickej plitiky - Klimaticko-energetický balík prijatý Európskou komisiou v roku 2007. Dlhodobejšia stratégia Roadmap 2050 a jej ciele. Stratégia, ktorá má viesť k bezuhlíkovej ekonomike. Zelená kniha. Obnoviteľné zdroje energie verzus konvenčné elektrárne. Bezpečnosť energetických dodávok, udržateľnosť a konkurencieschopnosť.