Genius loci as the factor of sustainability in Slovakia epilogue - Ivanička, Koloman
Význam poznania génia loci daného územia. Poznať génia loci daného územia znamená snažiť sa o chápanie samotnej podstaty danej krajiny, znamená to tiež prispieť k nájdeniu adekvátneho miesta človeka v globalizujúcom sa svete, znamená to odmietnuť pasívne akceptovanie globálnych trendov a prihlásiť sa k aktívnej účasti na rozvoji globálneho svetového étosu.