Nárok na odstupné - Klincová, Mária
Odstupné sa uplatňuje v súvislosti so skončením pracovného pomeru za predpokladu splnenia presne stanovených podmienok, ktoré definuje Zákonník práce vo svojich ustanoveniach. Kedy a v akej výške sa poskytuje odstupné. Nárok zamestnanca na odstupné zostáva aj v prípade skončenia pracovného pomeru dohodou z dôvodov organizačných zmien. Kedy nevzniká zamestnancovi nárok na odstupné.