Al-Džazíra: televize v osidlech zahraniční politiky Kataru - Kužvart, Jan
Panarabská satelitná televízia al-Džazíra je známa predovšetkým ako kontroverzné médium známe kritikou americkej invázie do Iraku, vysielaním nahrávok Usámu Bin Ládina či ovplyvňovaním verejnej mienky počas Arabskej jari. V súvislosti s tým od regionálnych kritikov a súperov zaznieva, že slúži katarskej vládnucej rodine Ál Thání. Je tomu skutočne tak?