Etický a sociálny prístup v manažmente - Alexy, Július, 1926-2024
Morálka je súčasťou ekonomiky, ktorá ovplyvňuje správanie ekonomických subjektov a tým ovplyvňuje hospodársku výkonnosť systému. Etické hodnoty v ekonomike vychádzajú z morálnych noriem spoločnosti a reagujú na spoločenské premeny a kultúrne zázemie spoločnosti. Problematika etiky v podnikaní - podnikateľská etika, ktorá je súčasťou celkového kultúrneho smerovania ľudstva a prezentuje morálne zásady a normy, ktoré orientujú správanie subjektu vo svete podnikania. Sociálna etika, sa zameriava na spoločné dobro, ktorého vymedzenie predpokladá rozpoznanie univerzálnych ľudských hodnôt.