Kvantita a kvalita ekonomického rastu - vybrané problémy merania - Blašková, Mária
Zvyšovanie kvality života a blahobytu je cieľom každej vlády, a preto jej rozhodnutia sú podmienené informáciami a hodnoteniami dosahovaných výsledkov ekonomiky. Jednotlivé makroekonomické ukazovatele, aké sú ich silné a slabé stránky a ako môžu ovplyvňovať kvalitu rozhodnutí orientovaných a zabezpečujúcich budúci ekonomický rast, rozvoj a prosperitu spoločnosti.