Využitie algoritmu včelej kolónie pri riešení optimalizačných úloh - Šedivý, Marián
Rozvozný problém (Vehicle routing problem - VRP) alebo problém okružných jázd ako najviac študovaný problém kombinatorickej optimalizácie. Algoritmus včelej kolónie.