Základné imanie spoločnosti sa má už vkladať na účet v banke - Neupauerová, Zuzana
Aktuálne v Národnej rade SR prešla do druhého čítania novela Obchodného zákonníka, ktorá bude mať výrazný dopad na tých, ktorí uvažujú o založení spoločnosti. Podnikateľ po schválení legislatívnej úpravy stratí možnosť splatenia základného imania "iba" formou vyhlásenia. Od 1.12.2013 má nadobudnúť účinnosť novela Obchodného zákonníka, v zmysle ktorej sa má základné imanie spoločnosti vkladať na osobitný účet v banke.